• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Μεσοθεραπεια με PRP – Τι είναι

Η μεσοθεραπεία με PRP αποτελεί την πιο ισχυρή μεσοθεραπεία, εκτός από τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Χρησιμοποιείται για ολοκληρωμένη θεραπεία στα σημεία που εκτίθενται περισσότερο στον ήλιο, με μία ολοκληρωμένη θεραπεία εφαρμογής στο πρόσωπο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.

Το Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής της Ιατρού Γ. Χόρτη, «Profile», διαθέτει πλήρη εξοπλισμό για θεραπεία με PRP, δηλαδή για άμεση λήψη αίματος, επεξεργασία με φυγοκέντρηση και άμεση εφαρμογή του πλάσματος.

Τι είναι η θεραπεία με PRP

Οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες από ενεργοποιημένα αιμοπετάλια (PRP – Platelet Rich Plasma), αποτελούν εφαρμογή της σύγχρονης αναγεννητικής, βιολογικής ιατρικής. Η ενέσιμη θεραπεία με ενεργοποιημένα αιμοπετάλια, συμβάλλει με φυσικό τρόπο στην ιστική ανάπλαση, μέσω των αυξητικών παραγόντων που παράγουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος αλλεργίας ή υπερευαισθησίας καθώς κάθε άτομο χρησιμοποιείται αποκλειστικά το αίμα του.

Μία από τις ιδιότητες των αιμοπεταλίων του αίματος είναι να συμμετέχουν στην επιδιόρθωση των βλαβών που συντελούνται στον οργανισμό, εκκρίνοντας περισσότερα από 800 είδη πρωτεϊνών. Η ιατρός λαμβάνει από κάθε άτομο 1-2 φιαλίδια αίματος που αναμειγνύονται με αντιπηκτικό και gel. Το αίμα φυγοκεντρείται σε ειδική φυγόκεντρο για 10 λεπτά της ώρας στις 3.200 στροφές. Σκοπός της φυγοκέντρησης είναι να διαχωριστούν τα συστατικά του αίματος, σε πλάσμα, αιμοπετάλια και σε άλλο θάλαμο τα λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια κ.λπ.

Μεσοθεραπείας με PRP - Τι είναι

Τα αιμοπετάλια και το πλάσμα μένουν στο επάνω μέρος του σωλήνα και τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος, στο κάτω μέρος του gel. Το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια συλλέγονται με σύριγγα και χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία.

Πρωτόκολλα και είδη θεραπειών με PRP

Η εφαρμογή της μεσοθεραπείας με PRP, στο Κέντρο της Ιατρού Γ. Χόρτη, έχει πρωτόκολλά:

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής, διενεργούνται 3 θεραπείες. Στη συνέχεια, στις ηλικίες κάτω των 50 χρόνων, γίνεται μία εφαρμογή ετησίως, ενώ στις ηλικίες πάνω των 50 ετών, δύο ετησίως. Τα αποτελέσματα των θεραπειών είναι εκπληκτικά.

Υπάρχουν δύο ειδών θεραπείες: Η διπλή και η απλή.

  • Στην απλή θεραπεία, χρησιμοποιείται ένα φιαλίδιο αίματος από το οποίο μετά τη φυγοκέντρηση λαμβάνουμε το πλάσμα το εμπλουτίζουμε και το διοχετεύουμε στο δέρμα με την τεχνική dermapen.
  • Στη διπλή θεραπεία, παράγεται η διπλάσια ποσότητα. Η μισή χρησιμοποιείται όπως στην απλή και το άλλο μισό της ποσότητας, εγχύεται με ενέσεις πιο βαθιά στο λίπος του ιστού, σε σημεία που έχουν επιλεγεί προκειμένου να προσδώσουν όγκο στο πρόσωπο, όπως π.χ. τα ζυγωματικά. Ο εμπλουτισμός του λίπους, έχει μεγάλη αξία καθώς τα αιμοπετάλια σε όποιον ιστό γίνει η έγχυση, έχουν τη φυσική ιδιότητα να τον αναπλάθουν. Στην προκειμένη περίπτωση μετατρέπονται σε λιπώδη ιστό και αυξάνουν τον όγκο του προσώπου φυσικά, αποτρέποντας την χαλάρωση και την πτώση ιστού και δέρματος.
Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης