• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Μειωτική στήθους

Μειωτική στήθους

Η μείωση του όγκου των μαστών είναι η γρηγορότερη αλλαγή σώματος – εικόνας. Απελευθερώνει από τη φυσική ταλαιπωρία του βάρους των μεγάλων μαστών, βελτιώνει το περίγραμμά τους, τα καθιστά συμμετρικά και ανάλογα με το υπόλοιπο σώμα.

Η επέμβαση μείωσης του όγκου του στήθους στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται για ιατρικούς λόγους και για τη φυσική ανακούφιση των γυναικών παρά για αισθητική βελτίωση. Τα κρεμασμένα στήθη περιορίζουν τις σωματικές δραστηριότητες και προκαλούν φυσική ταλαιπωρία. Με την πάροδο της ηλικίας και την επερχόμενη οστεοπόρωση το βάρος των μαστών προκαλεί κύφωση και πόνους στη σπονδυλική στήλη. Οι γυναίκες με εξαιρετικά μεγάλα στήθη μπορεί σε μερικές βαριές περιπτώσεις, να γίνουν εσωστρεφείς, απομονωμένες και καταθλιπτικές. Έχει επίσης αποδειχθεί, ότι η μείωση του όγκου του μαστού μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού καθώς ο μαστός γίνεται μικρότερος και τόσο απεικονιστικά όσο και με την ψηλάφηση, ο έλεγχός του στο ετήσιο check up είναι ασφαλέστερος.

Η επέμβαση δεν επηρεάζει τον θηλασμό. Μετά την επέμβαση, η θηλή δεν χάνει την ευαισθησία της, ούτε το στήθος την λειτουργικότητά του.

Ο μαστογραφικός έλεγχος  δεν παρεμποδίζεται.

Πώς γίνεται η επέμβαση μείωσης του μαστού

Η επέμβαση διενεργείται στο χειρουργείο με γενική νάρκωση. Η διάρκειά της είναι 3 ώρες.
Ο μαστός στηρίζεται στο θωρακικό τοίχωμα. Οι τομές γίνονται γύρω από τη θηλή. Μέσω των μικρών αυτών τομών γίνεται η αφαίρεση του περισσεύοντος δέρματος, του λίπους και του μαζικού αδένα, ενώ τοποθετείται παροχέτευση στον κάθε μαστό και αφαιρείται σε 24 ώρες.

Η θηλή τοποθετείται σε υψηλότερη θέση, ώστε ο νέος μαστός να φαίνεται ανορθωμένος και να δείχνει πιο νεανικός. Όταν η λιπώδης μάζα των μαστών επεκτείνεται και προς τη μασχάλη, το επιπλέον λίπος αφαιρείται με λιποαναρρόφηση.

Οι ουλές που δημιουργούνται μπορεί να περιορίζονται σε μία κυκλική ουλή γύρω από τη θηλή, μία κάθετη από τη θηλή προς την υπομαστική πτυχή ή τέλος να συμπληρώνονται με μία οριζόντια τομή στην υπομάστια πτυχή. Γενικότερα, υπάρχουν διάφορες τεχνικές μειωτικής μαστών και η Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη, εφαρμόζει αυτήν που διασφαλίζει τη συμμετρία των μαστών, ένα λειτουργικό και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα που θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

Μετά την επέμβαση χορηγείται αντιβίωση. Ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται εύκολα με απλά παυσίπονα.

Οι ουλές και το οίδημα δε φεύγουν άμεσα. Παραμένουν για ένα χρονικό διάστημα, χωρίς αυτό να σχετίζεται με τις τεχνικές που εφαρμόζονται και σταδιακά ατονούν και σχεδόν εξαλείφονται.

Ο χρόνος νοσηλείας διαρκεί συνήθως μία ημέρα. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε 3-4 ημέρες. Στο σύνολο των δραστηριοτήτων τους μπορούν να επιστρέψουν σταδιακά, στις 2 με 3 εβδομάδες από την επέμβαση.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε είκοσι ημέρες και στη διάρκεια αποθεραπείας χρησιμοποιείται ειδικός στηθόδεσμος, για διάστημα τριών μηνών.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλη αλλά εξαρτάται από ενδεχόμενες μελλοντικές εγκυμοσύνες, αυξομειώσεις βάρους και από την ελαστικότητα του δέρματος.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης