• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Αυξητική στήθους

Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους επιλέγεται από γυναίκες κάθε ηλικίας με μικρό στήθος, με ασύμμετρους μαστούς ή για ανάκτηση του όγκου του στήθους μετά από μεγάλη απώλεια βάρους, εγκυμοσύνη, ή απώλειας μάζας λόγω ηλικίας.

Η ψυχολογική ικανοποίηση για το νέο αισθητικό αποτέλεσμα που συμβολίζει τη γυναικεία θηλυκότητα, είναι τεράστια και προσφέρει μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Ενθέματα μαστού

Για την αυξητική μαστού χρησιμοποιούνται διάφορα ενθέματα. Η Πλαστικός Χειρουργός από την έναρξη λειτουργία του Ιατρείου της και μέχρι σήμερα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα καλύτερα παγκοσμίως ενθέματα της αμερικανικής εταιρείας Mentor για τη διασφάλιση των ασθενών της και της ποιότητας – διάρκειας των αποτελεσμάτων της επέμβασης.

Τα ενθέματα σιλικόνης έχουν ανώμαλο περίβλημα. Είναι ακίνδυνα, δεν έρχονται σε επαφή με τους ιστούς καθώς απομονώνονται με μια λεπτή μεμβράνη. Η υφή των μαστών είναι φυσική και δεν γίνονται αντιληπτά με την αφή. Είναι ασφαλή, το περίβλημά τους είναι ανθεκτικό και χωρίς ραφή. Υπάρχουν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, στρογγυλά ή ανατομικά. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος αποβολής της σιλικόνης, δεν εμπεριέχουν άλλες επικίνδυνες για την υγεία προσμίξεις και δεν υπάρχει καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια για τον οργανισμό.

Κάθε γυναίκα πριν την επέμβαση, ενημερώνεται πλήρως από την Πλαστικό Χειρουργό για τις διαφορετικές τεχνικές και γιατί η προτεινόμενη τεχνική είναι η καλύτερη για την ίδια. Ενημερώνεται για τα ενθέματα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν και για τις αλλαγές που θα έχει το στήθος μετά. Το ιδανικό ένθεμα που θα επιλεγεί, θα προκύψει κατόπιν μέτρησης του στήθους και του θώρακα ώστε να προκύψουν οι σωστές διαστάσεις, σε συνδυασμό με την επιθυμία της κάθε γυναίκας για το τελικό αποτέλεσμα.

Πως γίνεται η επέμβαση αύξησης του μαστού

Η χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού γίνεται υπό γενική αναισθησία. Αφορά στην τοποθέτηση ενθεμάτων για να ενισχυθεί το μέγεθος και η μορφή των μαστών. Τα διαφορετικά μεγέθη των ενθεμάτων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διορθώσουν και πιθανή ασυμμετρία των μαστών.

Αυξητική στήθους

Υπάρχουν δύο τρόποι τοποθέτησης των ενθεμάτων:

Είτε κάτω από το μαζικό αδένα του στήθους, είτε κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ. Η προτεινόμενη λύση από την ιατρό, έχει να κάνει αποκλειστικά με τα χαρακτηριστικά του στήθους.

Κάτω από το στήθος: Εάν το στήθος διαθέτει ικανό μαζικό αδένα για να καλύψει το ένθεμα και ταυτόχρονα υπάρχει σχετική χαλάρωση του στήθους, τότε το ένθεμα τοποθετείται πίσω από τον μαζικό αδένα στον μαστό για να τον γεμίσει και να προκύψει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς κόψιμο του μυ.  Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται και στις αθλήτριες, προκειμένου να μην κοπεί ο μυς.

Κάτω από τον μυ του στήθους: Εάν δεν υπάρχει ικανός μαζικός αδένας να καλύψει το ένθεμα και το στήθος είναι πολύ μικρό, τότε τοποθετείται πίσω από τον θωρακικό μυ για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Και στις δύο περιπτώσεις, η υφή των μαστών μετά την επέμβαση είναι φυσική και τα ενθέματα δεν γίνονται αντιληπτά με την αφή.

Η διαδικασία της επέμβασης αυξητικής μαστού

Η επέμβαση της αυξητικής μαστού διενεργείται στο χειρουργείο με γενική αναισθησία. Η διάρκειά της είναι μία ώρα και μπορεί να συνδυαστεί ταυτόχρονα και με άλλη αισθητική επέμβαση λόγω της μεγάλης εμπειρίας που διαθέτει η πλαστικός χειρουργός Γ. Χόρτη.

Τα ενθέματα τοποθετούνται με μία πολύ μικρή τομή λίγων χιλιοστών στη θηλή. Δεν υπάρχουν καθόλου ουλές και ο θηλασμός δεν επηρεάζεται καθόλου. Η θηλή δεν χάνει την ευαισθησία της, ούτε το στήθος τη λειτουργικότητά του.

Η ουλή μετά την παρέλευση 6μηνου εξαφανίζεται. Ο μαστός διατηρεί την κανονικότητά του, ως προς τη λειτουργικότητα του και ως προς την ευερεθιστότητα της θηλής.

Η ασθενής παραμένει στην κλινική μία νύχτα. Ο μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα. Συνιστάται η τοποθέτηση ειδικού στηθόδεσμου για τρεις περίπου μήνες και την αποχή από την άθληση για έναν μήνα.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης