• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Ανόρθωση στήθους

Ανόρθωση στήθους

Το χαλαρό στήθος, μειώνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας και μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική της ζωή. Είναι αποτέλεσμα της απώλειας βάρους ή της φυσικής γήρανσης, ενώ παρατηρείται συχνά και σε νεαρές γυναίκες, μετά από την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνοδεύεται πολλές φορές από μείωση όγκου του στήθους.

Η μαστοπηξία έχει σκοπό τη βελτίωση του σχήματος, του όγκου και της θέσης του μαστού. Ταυτόχρονα με την ανόρθωση του στήθους επανατοποθετείται και η θηλή σε νέα θέση, για έναν καλοσχηματισμένο μαστό.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η ανόρθωση του μαστού συνδυάζεται με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, για ανάκτηση του όγκου του μαστού, πιο γεμάτο μπούστο και γενικά καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Η ανόρθωση στήθους ή μαστοπηξία, είναι μία από τις πιο συχνές και πιο επιτυχημένες επεμβάσεις και για ελαφρές και για πιο σοβαρές πτώσεις, χωρίς κρυμμένους κινδύνους και επιπλοκές.

Η επέμβαση για την ανόρθωση του στήθους

Η τομή γίνεται στο φυσικό περίγραμμα του στήθους. Οι γαλακτοφόροι πόροι μένουν εντελώς ανέπαφοι και δεν υπάρχει καμία διαταραχή στο θηλασμό. Ο μαστός στηρίζεται στο θωρακικό τοίχωμα και αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα.

Η αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος «στενεύει» τον μαστό και τον ωθεί προς τα πάνω στη καθορισμένη θέση. Οι ουλές ύστερα από ένα χρονικό διάστημα δεν είναι εμφανείς.

Μαζί φυσικά με την ανόρθωση του στήθους επανατοποθετείται και η θηλή σε νέα θέση, όπως αρμόζει στο νεοσχηματισμένο μαστό.

Σε αρκετές περιπτώσεις, η ανόρθωση του μαστού συνδυάζεται με την τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης, για ανάκτηση του όγκου του μαστού, πιο γεμάτο μπούστο και γενικά καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η μαστοπηξία διενεργείται με γενική αναισθησία σε κλινική όπου η ασθενής παραμένει για ένα 24ωρο. Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-2 ώρες. Οι τομές γίνονται γύρω από τη θηλή και συχνά κάθετα προς την υπομάστια πτυχή. Όσο σοβαρότερη είναι η χαλάρωση και η πτώση των μαστών, τόσο μεγαλύτερες μπορεί να είναι και οι τελικές ουλές οι οποίες γίνονται σταδιακά διακριτικές και στο τέλος, ελάχιστα εμφανείς.

Ο πόνος μετά την επέμβαση είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται πλήρως με κοινά παυσίπονα.

Η επιστροφή στη καθημερινότητα γίνεται σε 1-2 ημέρες.  Μετά την επέμβαση, συστήνεται στην ασθενή να φορά ειδικό στηθόδεσμο, αθλητικού τύπου, για τρεις μήνες.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης