• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Ρινοπλαστική – Τι είναι

Η ρινοπλαστική αλλάζει ριζικά την ψυχολογία και την αυτοπεποίθησή σας, προσφέροντάς σας ένα νέο πρόσωπο με μία φυσική μύτη που είναι σε ισορροπία και αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά σας. Αν η μύτη είναι το μοναδικό δυσανάλογο στοιχείο του προσώπου σας, η ρινοπλαστική θα σας δώσει την εντύπωση ότι άλλαξε ολόκληρο το πρόσωπό σας.

Σκοπός της είναι να βελτιώσει την εμφάνιση και σε μερικές περιπτώσεις την κακή λειτουργία της αναπνοής με ταυτόχρονη επέμβαση στο διάφραγμα της μύτης (διαφραγματοπλαστική).

Η ρινοπλαστική αποτελεί από τις πλέον δύσκολες τεχνικά επεμβάσεις όπου η εμπειρία και το ταλέντο του ιατρού είναι αναγκαία για το καλύτερο αποτέλεσμα. Όταν υπάρχει πρόβλημα δυσλειτουργίας του διαφράγματος, η επέμβαση γίνεται ενιαία μαζί με ΩΡΛ χειρουργό ο οποίος πρώτα διορθώνει το διάφραγμα και μετά γίνεται η πλαστική αποκατάσταση.

Η πλαστική χειρουργός Γ. Χόρτη εφαρμοζει την κλειστή τεχνική, δηλαδή την αποκατάσταση μέσα από τα ρουθούνια και όχι από τη βάση της μύτης. Πρόκειται για μια ποιο δύσκολη τεχνική διότι απαιτεί πολύ καλή γνώση της ανατομίας της μύτης, μεγάλη εμπειρία και ένστικτο γλυπτικής. Η κλειστή τεχνική, εκτός από την αποφυγή της τομής στη ανάμεσα στα ρουθούνια έχει πολύ πιο ταχεία ανάρρωση από την αντίστοιχη ανοιχτή.

Πώς γίνεται η επέμβαση της ρινοπλαστικής

Με την επέμβαση, διαμορφώνονται το κόκκαλο και ο χόνδρος της μύτης, διορθώνοντας όλες τις παραμορφώσεις της. Γίνεται μέσα από τα ρουθούνια χωρίς να αφήνει σημάδια. Μετά την επέμβαση δεν υπάρχει πόνος, αλλά τα ρουθούνια παραμένουν κλειστά για δύο 24ωρα με ταμπόν.

Ρινοπλαστική

Διάρκεια επέμβασης: 30′ – 1 ώρα

Αναισθησία: γενική

Παραμονή στην κλινική: 24 ώρες

Χρειάζεται περίπου μία εβδομάδα για την αφαίρεση του γύψινου νάρθηκα που τοποθετείται για να στηρίξει το σκελετό της μύτης στη νέα του θέση.

Επίσης απαιτείται μία εβδομάδα για την πλήρη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητές σας χωρίς απολύτως κανένα σημάδι.

Ενδείξεις ηλικίας:

Η ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της φυσικής ανάπτυξης, κοντά στην ηλικία των 18 ετών. Μετά την ηλικία των 40 ετών μπορεί να έχει λιγότερο ικανοποιητικά αποτελέσματα επειδή το δέρμα, καθώς γερνά, γίνεται λιγότερο ελαστικό και δεν ακολουθεί το περίγραμμα του αλλαγμένου ρινικού πλαισίου.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης