• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Γυναικομαστία – Αντιμετώπιση

Η γυναικομαστία είναι η παρουσία στήθους που προεξέχει στον άνδρα και δεν αποκαθίσταται ακόμη και μετά από έντονη άθληση, λόγω ικανού μαζικού αδένα και συγκέντρωσης τοπικού λίπους.

Εμφανίζεται κυρίως στην εφηβεία και προκαλείται από ορμονικές διαταραχές, λήψη ορμονών, διατροφικές συνήθειες ή από μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Συχνά υποχωρεί μετά το τέλος της εφηβείας, γι’ αυτό δεν πρέπει να χειρουργείται πριν τα 18 χρόνια εκτός κι αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Αντιμετώπιση της γυναικομαστίας

Η Πλαστικός Χειρουργός Γεωργία Χόρτη, μπορεί να αντιμετωπίσει σε πολλές περιπτώσεις τη γυναικομαστία μόνο με την αναρρόφηση λίπους και την αφαίρεση δέρματος με μια πολύ μικρή τομή γύρω από τη θηλή που δεν ξεχωρίζει και σταδιακά εξαφανίζεται. Η συνολική διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί στο Ιατρείο με τοπική νάρκωση.

Όταν υπάρχει υπέρμετρη ανάπτυξη του μαζικού αδένα τότε διενεργείται επέμβαση στο χειρουργείο  με γενική αναισθησία.

Καταρχήν αφαιρείται ο πλεονάζων μαζικός αδένας και ο αντρικός θώρακας επανέρχεται στην επίπεδη κανονική μορφή του. Οι ουλές κρύβονται μέσα στις θηλές.

Η παραμονή στην κλινική είναι 24 ώρες και η επιστροφή στην καθημερινότητα γίνεται σε 3 ημέρες και 3 εβδομάδες μετά, σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα.

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά για την τόνωση της ανδρικής ψυχολογίας.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης