• Θεσσαλονίκη 2310 424934-5

  Θεραπεία με βλαστοκύτταρα – Τι είναι

  Η πιο σύγχρονη και πλέον ισχυρή μη χειρουργική θεραπεία προσώπου, η οποία εφαρμόζεται αποκλειστικά από πλαστικούς χειρουργούς, είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

  Χρησιμοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα για τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος, τη μείωση των ρυτίδων, ουλών κ.α. και για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης.

  Πώς γίνεται η θεραπεία με βλαστοκύττταρα

  Η Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη, εφαρμόζει στο Ιατρείο με τοπική αναισθησία την πλέον σύγχρονη τεχνική λιποαναρρόφησης για την αφαίρεση περίσσιου λίπους από κάποιο μέρος του σώματος. Το λίπος υποβάλλεται σε εργαστηριακή επεξεργασία και διαχωρισμό ώστε να ληφθούν τα βλαστοκύτταρα που εμπεριέχει. Στη συνέχεια αυτά εμφυτεύονται στον υποδόριο συνδετικό ιστό. Επειδή τα βλαστοκύτταρα διαθέτουν τη φυσική ιδιότητα να πολλαπλασιάζονται άμεσα και συνεχώς, δημιουργούν νέα κύτταρα στη θέση των παλιών, ενώ παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

  Η έγχυση των βλαστοκυττάρων γίνεται με πολύ μικρές ενεσούλες, σε σημεία του προσώπου που έχουν οστεοποιηθεί. Το πρόσωπο αποκτά φυσικό όγκο με λίπος από τον οργανισμό του που δεν προκαλεί καμία παρενέργεια ή αλλεργία. Το «γέμισμα» αυτό συμβάλει στην ανόρθωση του προσώπου, αυξάνει τα «μήλα» στα μάγουλα και η εμφάνιση ανανεώνεται εντυπωσιακά.

  Η θεραπεία γίνεται με τοπική αναισθησία, δεν πονάει, δεν αφήνει κανένα σημάδι, αλλά είναι πιθανόν να υπάρξει ένα ελαφρό οίδημα για 3-5 ημέρες, στα σημεία που έγινε η έγχυση.

  Τα πρώτα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά μέσα σε 3-4 εβδομάδες και βελτιώνονται συνεχώς, εντός 3μήνου. Το αποτέλεσμα διαρκεί για 5-10 χρόνια αναλόγως του δέρματος του κάθε ατόμου, αλλά η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί όσο συχνά χρειάζεται.

  Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία PRP.