• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Θεραπεία χηλοειδών – Τι είναι

Οι χηλοειδείς ουλές είναι υπερτροφικές ουλές που επεκτείνονται πέρα από τα όρια του αρχικού τραύματος ή τομής και εμφανίζονται σταδιακά μετά την λύση του δέρματος. Το δέρμα φουσκώνει και γίνεται κόκκινο, συνήθως παρουσιάζει κνησμό και οφείλονται σε προδιάθεση του οργανισμού που επηρεάζει την διαδικασία επούλωσης. Εάν ένα άτομο έχει εμφανίσει χηλοειδές, είναι πιθανόν να αναπτύξει εκ νέου σε επόμενο τραύμα ή επεμβατική θεραπεία.

Τα χηλοειδή δεν είναι εκ νέου χειρουργήσιμα και μία τέτοια αντιμετώπιση θα αποτύχει. Για τα χηλοειδή απαιτούνται ειδικές τεχνικές διαχείρισης, διότι μία νέα επέμβαση δεν πρόκειται να επιλύσει, αντιθέτως θα επιδεινώσει το πρόβλημα.

Η Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη, διαθέτει το μοναδικό KTP Laser Aura, ειδικό για τη θεραπεία των χηλοειδών ουλών. Εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη εμπειρία και σε παιδιά από 4 ετών με πολύ καλά αποτελέσματα. Η ουλή σαρώνεται με το laser ολόκληρη ή τμηματικά αν είναι εκτεταμένη κι εξαφανίζεται σταδιακά στους επόμενους 2-3 μήνες. Σε μερικές περιπτώσεις είναι απαραίτητη η επανάληψη της διαδικασίας για την εξάλειψη τυχόν υπολειμμάτων.

Η θεραπεία διενεργείται χωρίς αναισθησία στο Ιατρείο.

Επίσης, η θεραπεία των χηλοειδών διενεργείται με έγχυση ειδικής μορφής κορτιζόνης (τριαμκινολόνη) μέσα στο χηλοειδές 2-3 φορές, με αποτέλεσμα να μειώνεται σταδιακά έως την τελική του εξαφάνιση.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης