• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Βραχιονοπλαστική – Τι είναι

Βραχιονοπλαστική

Η βραχιονοπλαστική είναι μια επέμβαση που σκοπό έχει να αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος και λίπους στην περιοχή των βραχιόνων, η οποία μπορεί να είναι αποτέλεσμα γήρανσης ή μεγάλης απώλειας βάρους.

Βραχιονοπλαστική - Τι είναι

Ο βραχίονας ή αλλιώς το μπράτσο συχνά καταστρέφει την εικόνα όχι μόνο μίας γυναίκας αλλά και ενός άνδρα. Εάν δεν καταστεί εφικτό με συντηρητικές μεθόδους να δημιουργηθεί μυικός ιστός ικανός να το συγκρατήσει χωρίς να κρεμάει, ή μετά από πολύ μεγάλη απώλεια βάρους όπου είναι ανέφικτο να επανέλθει ο μυς στην προτέρα κατάσταση, αναλαμβάνει η Πλαστικός Χειρουργός την αποκατάσταση της χαλάρωσης.

Η βραχιονοπλαστική διενεργείται με δύο τρόπους, αναλόγως του μεγέθους της χαλάρωσης:

Με λιπογλυπτική σε ήπια χαλάρωση, ώστε να αποφευχθούν οι τομές. Έχει ως προϋπόθεση, το άτομο να διαθέτει σε κάποιο άλλο σημείο περίσσευμα λίπους, το οποίο θα μεταφερθεί και με τοπική νάρκωση και σε ενέσιμη μορφή, θα εγχυθεί στον βραχίονα για γεμίσει και να σταθεροποιήσει το δέρμα.

Η βραχιονοπλαστική, δηλαδή η χειρουργική των βραχιόνων, εάν η ιατρός κρίνει ότι το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι το επιθυμητό με άλλο τρόπο. Κατά τη διάρκεια της οποία με μία πολύ λεπτή τομή από τη μασχάλη έως τον αγκώνα, αφαιρείται το περίσσιο του δέρματος. Η τομή παραμένει ελαφρώς διακριτή έως και μία διετία, ενώ στη συνέχεια εξαφανίζεται.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος και με το εάν συνδυάζεται με άλλες επεμβατικές πράξεις, τις οποίες η Πλαστικός Χειρουργός Γεωργία Χόρτη, διενεργεί λόγω της μεγάλης χειρουργικής της εμπειρίας σε ένα χειρουργείο.

Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να ξεκινήσει σταδιακά από την 1η ημέρα μετά την επέμβαση και να ολοκληρωθεί μέσα σε 1-2 εβδομάδες. Μετά την επέμβαση εφαρμόζεται πιεστική επίδεση για 15 ημέρες περίπου ώστε να ελαχιστοποιηθεί η κατακράτηση υγρών και να επιταχυνθεί η ανάρρωση. Συνιστάται ήπια δραστηριότητα των χεριών.

Τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα, εκτός εάν υπάρξει νέα αυξομείωση του βάρους.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης