• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Όγκοι Βλεφάρου – Αντιμετώπιση

Τα ογκίδια που εμφανίζονται στα βλέφαρα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι καλοήθη μορφώματα όπως μυρμηγκίες, χαλάζιο, ξανθάλεσμα, κριθή κ.α. Κάθε μόρφωμα πρέπει να ελέγχεται για κακοήθεια (βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, καρκίνωμα των σμηγματογόνων αδένων, μελάνωμα).

Η πλαστικός χειρουργός Γεωργία Χόρτη αντιμετωπίζει με μεγάλη εμπειρία κάθε είδους καλοήθη ή κακοήθη ογκίδια στα βλέφαρα. Εάν πρόκειται για μυρμηγκίες, ξανθαλέσματα κ.α, τα αφαιρεί με απόλυτη ασφάλεια με το PLEXR.

Εάν από την κλινική εξέταση διαπιστώσει ότι απαιτείται εκτομή, τότε αφαιρεί βλάβη και τη στέλνει για βιοψία. Σε περίπτωση επιβεβαίωσης κακοήθειας, γίνεται μεγαλύτερη εκτομή προκειμένου να διασφαλιστούν υγιή όρια. Ακολουθεί η πλαστική αποκατάσταση του δέρματος με τις αναγκαίες χειρουργικές τεχνικές, αναλόγως του μεγέθους της εκτομής.

Τέτοιες μπορεί να είναι η απλή αποκατάσταση με την ελάχιστη δυνατή ουλή, η μεταφορά δερματικών κρημνών από γειτονικό σημείο του δέρματος ή η μεταμόσχευση δέρματος για κάλυψη του ελλείμματος, σε μία ή και περισσότερες επεμβάσεις.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης