• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Όγκοι δέρματος – Αντιμετώπιση

Κάθε άνθρωπος  φέρει εξογκώματα ή αλλοιώσεις στο δέρμα του, που ονομάζονται όγκοι.

Καλοήθεις όγκοι είναι τα θηλώματα, τα ξανθελάσματα, το πυογόνο κοκκίωμα, το κεχρίο, το κερασοειδές αιμαγγείωμα, η επιδερμιδική και η σμηγματογόνος κύστη, το συρριγγίωμα, η σμηγματορροική υπερκεράτωση, κ.α. Οι καλοήθεις όγκοι αφαιρούνται για δύο λόγους:

Όταν προκαλούν ενόχληση λόγω θέσης, με αποτέλεσμα τον ερεθισμό ή και αιμορραγία.

Για λόγους αισθητικούς.

Επίσης, υπάρχουν καλοήθεις όγκοι με μεγαλύτερη συχνότητα εξαλλαγής σε κακοήθεια.

Συνηθέστεροι κακοήθεις όγκοι είναι το μελάνωμα, το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το ακανθοκυτταρικό επιθηλιωμα κ.α. Όλοι οι κακοήθεις όγκοι πρέπει άμεσα να αφαιρεθούν για βιοψία. Στη συνέχεια, εφόσον η διάγνωση για κακοήθεια επιβεβαιωθεί, διενεργείται αφαίρεση τμήματος μυών και δέρματος προκειμένου να διασφαλιστούν ελεύθερα καρκινικών κυττάρων, όρια εκτομής.

Αφαίρεση όγκου δέρματος

Στην Πλαστικό Χειρουργό προσέρχονται για αφαίρεση όγκου δέρματος, ασθενείς που συνήθως έχουν επισκεφθεί προηγουμένως για έλεγχο τον δερματολόγο.

Εάν πρόκειται για καλοήθεις όγκους («κρεατοελιές», ομαλές μυρμηγκιές, κ.α) τότε η Πλαστική Χειρουργός τους αφαιρεί   στο Ιατρείο, με το επαναστατικό μηχάνημα εξάχνωσης, plexr και τοπική αναισθησία.

Εάν πρέπει να γίνει εκτομή όγκου για βιοψία, αυτή γίνεται στη χειρουργική αίθουσα του Ιατρείου, σε συνθήκες αντισηψίας.  Ο πλήρης καθαρισμός για κακοήθη όγκο, διενεργείται στο χειρουργείο.Τα μικρά ή μεγάλα ελλείμματα στο δέρμα και στους μύες που προκαλούνται από τον καθαρισμό της πέριξ του όγκου περιοχής, κλείνουν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών από απλή ραφή έως μοσχεύματα δέρματος.

Η Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη εφαρμόζει μία δική της τεχνική μεταφοράς του κρημνού για κάλυψη του ελλείμματος, με ελάχιστες τομές και εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης