• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Ονυχοπλαστική – Τι είναι

Η είσφρυση ενός νυχιού ή ομάδας νυχιών στο δέρμα προκαλεί ενόχληση και πόνο ενώ συχνά δημιουργεί εξώστωση (όταν το κόκκαλο μετατοπίζεται και προεξέχει στα πλάγια). Αποτελεί πολύ συχνό πρόβλημα και εμποδίζει κίνηση. Εμφανίζεται πιο συχνά σε εφήβους και νέους χωρίς να αποκλείονται και όλες οι άλλες ηλικίες.

Ονυχοπλαστική - Τι είναι

Αιτία μπορεί να είναι ένα τραύμα που αναγκάζει τις γωνίες των νυχιών να στραφούν προς το δέρμα ή κακή περιποίηση των νυχιών, οι μυκητιάσεις ή γενετική προδιάθεση ή ακατάλληλα παπούτσια κ.α.

Η ονυχοπλαστική είναι η λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η θεραπεία συνίσταται στη χειρουργική αφαίρεση τμήματος του προσβεβλημένου νυχιού μαζί με  τη μήτρα, καθώς και του φλεγμονώδους πλαϊνού συστοίχου τμήματος δέρματος, ώστε η θεραπεία να είναι οριστική.

Η ονυχοπλαστική περιλαμβάνει πλήθος δυσμορφιών όπως η αδυναμία ορθής ανάπτυξης του νυχιού λόγω ανασηκωμένης ράγας του δέρματος, παραμόρφωσης λόγω ονυχοφαγίας κ.α. που αντιμετωπίζονται επιτυχώς.

Η Πλαστικός Χειρουργός Γεωργία Χόρτη έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην ονυχοπλαστική, με ειδική τεχνική. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία στο Ιατρείο.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης