• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Θεραπείες για Εφήβους

Η αισθητική επανορθωτική χειρουργική, έχει ιδιαίτερη αξία για την αντιμετώπιση δυσμορφιών για τους εφήβους καθώς συντελεί σημαντικά στην συναισθηματική τους ισορροπία και ανάπτυξη.

Οι συχνότερες επεμβάσεις είναι αυτές της αναμόρφωσης μιας ιδιαίτερα προβληματικής μύτης, της διόρθωσης των πεταχτών αυτιών, της διόρθωσης του στήθους (ανισομαστία ή και μειωτική) για τα κορίτσια και γυναικομαστία για τα αγόρια.

Η αντίληψη ότι μία επέμβαση την οποία για ψυχολογικούς λόγους επιζητεί ένας έφηβος πρέπει να διενεργηθεί μετά τα 18 χρόνια, δεν ευσταθεί ιατρικά. Αναλόγως του προβλήματος, υπάρχει διαφορετική ηλικία η οποία συνδέεται απόλυτα με την ανάπτυξή του. Κατά τα άλλα οι σύγχρονες επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης είναι απολύτως ασφαλείς και δεν συνδέονται με την ηλικία.

Ειδικότερα:

H ρινοπλαστική μπορεί να διενεργηθεί μετά τα 15- 17 χρόνια, μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της μύτης, αναλόγως του φύλου.

Η ωτοπλαστική για τα πεταχτά αυτιά, μπορεί να διενεργηθεί από την ηλικία των 4 ετών. Η Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη διενεργεί με απόλυτη επιτυχία και τοπική νάρκωση, επέμβαση συνολικής διάρκειας 30-45 λεπτών και για τα δύο αυτιά. Εφαρμόζει την τεχνική παρέμβασης από την μπροστινή επιφάνεια του χόνδρου. Δείτε αναλυτικά για την ωτοπλαστική τεχνική της.

Η μεγάλη ανισομαστία, μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά σε κορίτσια αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξή του στήθους, με μειωτική επέμβαση στον ένα μαστό. Σε σπανιότερες περιπτώσεις όπου το ένα στήθος ατροφεί, μπορεί να τοποθετηθεί εμφύτευμα στήθους μετά την ηλικία των 18 χρόνων και αφού πρώτα διερευνηθούν ιατρικά τα αίτια που προκαλούν την μη ανάπτυξη.

Η επέμβαση μείωσης πολύ μεγάλων μαστών, ενδείκνυται να διενεργηθεί μόλις ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του στήθους, καθώς εκτός από τα ψυχολογικά προβλήματα μπορεί το βάρος των μαστών να προκαλέσει κύρτωση της σπονδυλικής στήλης και πόνους στην πλάτη. Εάν δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι, δεν είναι σκόπιμο να γίνεται επέμβαση πριν από τα 17 χρόνια.

Η ανάπτυξη μαστών (γυναικομαστία) στην εφηβική ηλικία για τα αγόρια, μπορεί να προκαλέσει έντονα ψυχολογικά προβλήματα, ενώ μπορεί να αντιμετωπιστεί επεμβατικά από την ηλικία των 15 ετών και άνω, για την απομάκρυνση του περίσσιου ιστού και λίπους. Η Πλαστικός Χειρουργός Γ. Χόρτη, διενεργεί την επέμβαση με τοπική αναισθησία σε πολλές περιπτώσεις όταν η γυναικομαστία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με την αναρρόφηση λίπους και την αφαίρεση δέρματος.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί σε κορίτσια και αγόρια άνω των 15 χρόνων σε περίπτωση που ενώ δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας, έχουν πολύ μεγάλη συγκέντρωση λίπους σε εντοπισμένα σημεία. Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις, το πρόβλημα μπορεί να είναι γονιδιακό.  Επειδή, ωστόσο, υπάρχουν και άλλες μη επεμβατικές τεχνικές, η Πλαστικός Χειρουργός κ. Γ. Χόρτη, μπορεί να σας κατευθύνει με ασφάλεια για τη βέλτιστη λύση σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία, προκειμένου να απαλλαγείτε από το τοπικό λίπος.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης