• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Κοιλιοπλαστική – Τι είναι

Κοιλιοπλαστική

Η κοιλιοπλαστική έχει σκοπό να ισιώσει μια κρεμασμένη κοιλιά, να εξαφανίσει τη χαλάρωση των μυών, του δέρματος και τις ραγάδες της κοιλιάς μέσω της συρραφής των κοιλιακών μυών, της σύσφιξης του κοιλιακού τοιχώματος και της αφαίρεσης του υπερβολικού λίπους και δέρματος.

Μπορεί να μειώσει εντυπωσιακά την εμφάνιση μιας κρεμασμένης κοιλιάς, κάτι που δεν μπορούν να καταφέρουν ούτε η διατροφή ούτε η άσκηση επειδή το δέρμα και οι κοιλιακοί μύες έχουν τεντωθεί πέρα από το σημείο που μπορούν να επιστρέψουν στο κανονικό. Ωστόσο, είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί ότι η κοιλιοπλαστική δεν είναι υποκατάστατο της απώλειας βάρους.

Πώς γίνεται η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής

Η τομή γίνεται ακριβώς πάνω από την ηβική περιοχή. Εάν το περίσσιο λίπος περιορίζεται στην περιοχή κάτω από τον ομφαλό, μπορείτε να απαιτήσετε μια λιγότερο σύνθετη διαδικασία αποκαλούμενη μερική κοιλιοπλαστική (η τομή είναι μικρότερη ενώ δεν γίνεται επέμβαση στον ομφαλό). Στόχος είναι η επίτευξη σύσφιξης του μυϊκού τοιχώματος με ράμματα και συμπλησίαση των ορθών κοιλιακών μυών. Ο ομφαλός τοποθετείται σε νέα θέση, συνήθως 3 εκατοστά προς τα κάτω, με το τράβηγμα που υφίσταται το δέρμα.

Κοιλιοπλαστική - Τι είναι

Η διάρκεια της επέμβασης είναι μιάμιση-2 ώρες. Διενεργείται με γενική αναισθησία. Ο μετεγχειρητικός πόνος είναι ήπιος, υποχωρεί γρήγορα με τα κλασικά παυσίπονα.

Απαιτείται 24ωρη παραμονή στην κλινική και επιστροφή στην καθημερινότητα σε 5-7 ημέρες. Το αποτύπωμα της χειρουργικής τομής, λεπταίνει και παίρνει τη μορφή μικρής γραμμής, μετά από ένα χρόνο.

Μετά το χειρουργείο ο ασθενής φορά ένα ελαστικό πιεστικό ένδυμα (κορσές), για περίπου 5

εβδομάδες. Η ενίσχυση των κοιλιακών μυών, εκτός από την αντιμετώπιση της χαλάρωσης, ισχυροποιεί τους μυς περιορίζοντας ενοχλήσεις στην περιοχή της μέσης που προέρχονται από τη χαλαρή κοιλιά.

Συνδυαστικές επεμβάσεις

Υπάρχουν συνδυαστικές θεραπείες για καλύτερα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα με την μερική ή πλήρη κοιλιοπλαστική μπορεί να διενεργηθεί λιποαναρρόφηση στα πλάγια κοιλιακά τοιχώματα και στα πλευρά όπου αποφεύγονται οι τομές, για την επίτευξη ενός πιο ολοκληρωμένου αισθητικά αποτελέσματος.

Η τεράστια χειρουργική εμπειρία της Πλαστικού Χειρουργού Γ. Χόρτη, καθιστά εφικτή επίσης, σε μία επέμβαση τη διενέργεια αποκατάστασης μαστού και κοιλιοπλαστικής, ή και μηρών – γλουτών.

Αποτελέσματα:

Η κοιλιοπλαστική, μερική ή πλήρης, έχει άριστα αποτελέσματα για τους ασθενείς με αποδυναμωμένους κοιλιακούς μυς ή με υπερβολικό δέρμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι μόνιμα εάν ακολουθηθούν μια ισορροπημένη διατροφή και μια ελαφριά άσκηση κι αν φυσικά δεν υπάρξουν μεγάλες αυξομειώσεις βάρους.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης