• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Ωτοπλαστική – Τι είναι

Η ωτοπλαστική διορθώνει τα πεταχτά αυτιά ώστε να βρεθούν σε μια πιο επίπεδη θέση σε σχέση με το κεφάλι. Ενδείκνυται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά από την προσχολική ηλικία.

Τα πεταχτά αυτιά προκαλούν πολλά ψυχολογικά προβλήματα κυρίως στα παιδιά, τα οποία είναι πολύ σκληρά στις κρίσεις μεταξύ τους και γι αυτό συστήνεται η πρόωρη χειρουργική επέμβαση μετά την ηλικία των 5 ετών, αφού τα αυτιά σχεδόν έχουν ολοκληρώσει την ανάπτυξή τους.

Πώς γίνεται η επέμβαση της ωτοπλαστικής:

Ωτοπλαστική - Τι είναι

Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές ωτοπλαστικής που εφαρμόζονται από πλαστικούς χειρουργούς. Έχει ιδιαίτερη σημασία από ποια πλευρά του αυτιού (μπροστινή ή οπίσθια) γίνεται η παρέμβαση.

Η ιατρός Γ. Χόρτη διενεργεί την επέμβαση  με τη χάραξή του χόνδρου του αυτιού από την πρόσθια πλευρά, προκειμένου να στραφεί μόνος του στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ πιο φυσική καμπύλη του πτερυγίου. Η επέμβαση είναι τεχνικά πιο δύσκολη καθώς αποκολλάται ο χόνδρος από το δέρμα και για να υπάρξει καλό αποτέλεσμα, απαιτείται χειρουργική εμπειρία.

Αντίθετα, με την τεχνική δίπλωσης του χόνδρου του αυτιού και τη συρραφή του με τομή από την πίσω πλευρά, δημιουργείται μία αφύσικη γωνία, ενώ ελλοχεύει μικρός κίνδυνος κοπής των ραμμάτων και επανόδου του αυτιού στην προηγούμενη θέση.

Η χειρουργός εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τεχνική με τοπική νάρκωση και επέμβαση συνολικής διάρκειας 30-45 λεπτών και για τα δύο αυτιά. Δεν απαιτείται παραμονή σε κλινική. Επιστροφή στην καθημερινότητα μετά από 1-2 ημέρες.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα, πολύ ικανοποιητικά με ελάχιστο ποσοστό υποτροπών.

Οι τομές δεν είναι ορατές, λόγω της θέσης που πραγματοποιούνται και εξαφανίζονται ολοσχερώς μετά από έξι έως οχτώ μήνες. Ο μετεγχειρητικός πόνος αντιμετωπίζεται εύκολα με απλά αναλγητικά.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης