• ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 6 - ΠΑΠΑΚΥΡΙΤΣΗ 8, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - 2310 424934-5

Εκτρόπιο – εντρόπιο Βλεφάρων – Αντιμετώπιση

Το εκτρόπιο και το εντρόπιο των βλεφάρων αποτελούν παθήσεις του δέρματος των βλεφάρων.

Εκτρόπιο βλεφάρου

Εκτρόπιο χαρακτηρίζεται η στροφή του κάτω βλεφάρου προς τα έξω. Οφείλεται κυρίως στην οριζόντια χαλάρωση του δέρματος του κάτω βλεφάρου με την πάροδο του χρόνου ή σε νεότερες ηλικίες εξαιτίας όγκων του δέρματος των βλεφάρων, σε τραυματισμό και εγκαύματα. Επειδή το βλέφαρο λόγω της συστροφής προς τα έξω δεν μπορεί να κλείσει σωστά, ο ασθενής εμφανίζει δακρύρροια, αίσθηση ξένου σώματος, παράγει βλεννώδεις εκκρίσεις και έχει ελλειμματική όραση.

Εκτρόπιο - Εντρόπιο Βλεφάρων - Αντιμετώπιση

Εντρόπιο βλεφάρου

Εντρόπιο είναι η συστροφή του βλεφάρου προς τα μέσα και αφορά συνήθως το κάτω βλέφαρο. Καθώς έχει φορά προς τα μέσα, οι βλεφαρίδες ακουμπούν πάνω στον βολβό του ματιού, τρίβονται και προκαλούν έντονο ερεθισμό, ενόχληση, ερυθρότητα, δάκρυα και πόνο στο μάτι. Μπορεί να προκαλέσουν και βαρύτερες καταστάσεις όπως η απόπτωση του επιθηλίου του κερατοειδούς, έλκη και μόνιμη βλάβη στον βολβό.

Το εντρόπιο του βλεφάρου, συχνότερα προκαλείται από τη χαλάρωση του δέρματος και των ιστών του βλεφάρου λόγω ηλικίας. Μπορεί να προκληθεί και από σπασμό του μυός του βλεφάρου, ή από ασθένεια, τραύμα, φλεγμονή του βλεφάρου που εξαιτίας της ουλοποιήθηκαν οι ιστοί του βλεφάρου.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΚΤΡΟΠΙΟ ΚΑΙ ΕΝΤΡΟΠΙΟ

Τόσο το εκτρόπιο όσο και το εντρόπιο του βλεφάρου, μπορούν να αποκατασταθούν χειρουργικά με τοπική αναισθησία, πριν προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στον οφθαλμό και στην όραση του ασθενούς. Διορθώνονται εύκολα και με πολύ καλά αποτελέσματα από την εξειδικευμένη στις βλεφαροπλαστικές, πλαστικό χειρουργό Γεωργία Χόρτη.

Ρωτήστε μας
close slider

    Αποδέχομαι τους όρους χρήσης